درباره موسس

تان سری داتو دکتر لیم کوک وینگ

پروفسور شایسته، جناب آقای دکتر تان سری داتو لیم کوک وینگ علاقه مند است که نمونه هایی از مردان و زنانی را ذکر کند که اشتیاقشان به کاوش، خلاقیت و اختراع، سبب تغییرات شگفت آوری در شیوه زندگی ما و کارهایی که می کنیم شده است. به گفته وی، این گونه افراد آن چه را به راحتی در اختیارشان قرار می گرفت، نمی پذیرفتند و شیوه هایی را که همیشه برای انجام کارها مورد استفاده قرار می گرفت، قبول نمی کردند. آنها دنیایی را که در آن زندگی می کردند، به مبارزه می طلبیدند و حتی کوه ها را برای یافتن پاسخ خود حرکت می دادند. برای آنها هیچ غیر ممکنی وجود نداشت، و همه چیز قابل تصور بود. آنها ممکن ها را می دیدند، فرصت ها را در می یافتند، و نیرو و نوآوری خود را به شیوه ای درست مورد استفاده قرار می دادند. اینگونه اشخاص افرادی مانند آقای تان سری لیم کوک وینگ هستند.

آقای تان سری لیم کوک وینگ براحتی می تواند نیازها را در بدو پیدایش تشخیص دهد. او برای انجام کارهایی که پیش از آن هرگز انجام نشده اند اشتیاقی وافر دارد. . وی همچنین سرسختی و پشتکار زیادی برای تحقق اندیشه ها در غالب واقعیت دارد. وی ظرف مدت 15 سال، مدرسه ای را تاسیس و آن را به دانشگاه فناوری خلاق لیم کوک وینگ گسترش داد، دانشگاهی که در حال حاضر در سه قاره فعالیت دارد، نام آن در سطح بین المللی شناخته شده، وبیش از 16000 دانشجو را جذب نموده است. این دانشگاه واقع در مالزی، اکنون 8000 دانشجو از 100 کشور جهان دارد. شعبه های دیگر دانشگاه در اندونزی، چین، بوتسوانا، کامبوج و بریتانیا نیز فعالیت دارند. تان سری لیم کوک وینگ با گشایش این دانشگاه، شیوه های تازه ای بنیان نهاد و نوآوری را با تکنولوژی در هم آمیخت، و همچنین درک و تصور عمومی را نسبت به مشاغلی که به نظر کم در آمد و فاقد موقعیت اجتماعی مناسب می آمدند، بهبود بخشید. امروزه واژه "نوآوری" همه جا مورد استفاده قرار می گیرد اما زمانی که وی برای نخستین بار در سال 1992 آن را به کار گرفت و با تکنولوژی پیوند داد، معنای جدیدی را به وجود آورد که شگفتی همه گان را بر انگیخت. امروزه، صنعت، حکومت، تجارت، پزشکی، اقتصاد، آموزش وبسیاری زمینه های دیگر همگی نیازمند خلاقیت هستند، خلاقیتی که توسط تکنولوژی های نوین به گونه ای ساماندهی می شوند که همواره پیشرو باشد.

همکاری با صنعت و دولت

آقای تان سری داتو لیم کوک وینگ دانشگاه خود را در سایبرجایا بنیان نهاد، که قلب خلاقیت و نوآوری مالزی است، و درست بیرون از کوالالامپور قرار دارد. این دانشگاه با مرکز خلاقیت در طراحی در مالزی (MDI) ، که از سوی دولت پشتیبانی می شود، همکاری استراتژیکی دارد.
مرکز خلاقیت در طراحی در مالزی (MDI) بر آن است تا میان دانشگاه، صنعت، و حکومت پیوندی برقرار کند، تا بتواند توانایی و دانش طراحی را ارتقا بخشد، کیفیت کالاهای مالزیایی را بالاتر ببرد، روحیه ی پیشگامی را در افراد ایجاد کند، تفکر خلاق را در میان مالزیایی ها ترویج کند و شیوه های تجاری شرکت های مالزیایی را تغییر دهد.
هدف نهایی دانشگاه این است که مالزی را در ردیف موفق ترین کشورهای جهان در آورد.
آقای تان سری داتو لیم کوک وینگ اعتقاد دارد که طراحی، نقش عمده ای در بالا بردن توانایی رقابت محصولات در عرصه ی بین المللی ایفا می کند. وی به خوبی از این مسئله آگاه است، چرا که بهترین دوران عمر خود را در ایجاد و توسعه ی مارک ها و بنیان نهادن شرکت ها گذرانده است.

انتشارات

آثار منتشر شده توسط آقای تان سری داتو لیم کوک وینگ ، نقشی بسیار موثر در مجموعه اقداماتی داشته اند که از سوی وی ترتیب داده شده.
زمانی که با شروع بحران اقتصادی آسیا در سال های 98-1997 مالزی نیز سخت ترین و تیره ترین دوران خود را به چشم می دید، وی نگران تحمیل هزینه های این بحران به مردم بود. بنابراین تلاش کرد تا از تنها راهی که می شناخت – یعنی رسانه- با مردم ارتباط برقرار کند، پس به تولید مستندهایی پرداخت که مردم را از بنیان های استواری که کشورشان بر آنها بنا شده بود، آگاه کند. همچنین به تولید کتابی به نام "برنامه پنهان" کمک کرد که به روشنی برای مردم شرح می داد که این بحران به چه ترتیب طراحی شده تا اقتصاد در حال شکوفایی کشورهای شرق آسیا، از جمله مالزی را فلج نماید.
وی به خوبی آگاه بود که رسانه های جهانی که توسط کشورهای غربی اداره می شوند، قادر به درک حساسیت ها و پیچیدگی های موجود در کلیه ی مسایل مربوط به آسیا نیستند. وی برای انجام مسوولیت خود در راه فراهم کردن دیدگاهی آسیایی نسبت به مسایل جاری و چشم انداز اجتماعی- اقتصادی منطقه، که به سرعت در حال تغییر بود، نشریه ای به نام "صدای تازه ی آسیا" را چاپ و توزیع می کرد.

پیشگامی جهانی

آقای تان سری داتو لیم کوک وینگ در حال ورود به جدی ترین مرحله ی فعالیت خود برای ارتقای سطح لیم کوک وینگ و تبدیل آن به یکی از جهانی ترین دانشگاه ها جهان است.
دانشگاه وی در سه قاره ی آسیا، اروپا، و آفریقا گسترش یافته است.
شعبه دانشگاه در لندن امکان دسترسی به یکی از بزرگ ترین مراکز تجاری، اقتصادی و فرهنگی دنیا و نیز دروازه ی ورود به اروپا را برای دانشجویان فراهم آورده است. شعبه دانشگاه در گابورون نیز در همکاری نزدیکی با دولت بوتسوانا در تلاش است تا این کشور را به یک قطب تحصیلی و آموزشی بدل کند.
همزمان، آقای تان سری داتو لیم کوک وینگ یک شبکه ی دانشگاهی نیز تشکیل داده که در حال حاضر مجموعه ای از 160 دانشگاه را در 65 کشور تحت پوشش خود دارد- مشارکت در حال گسترشی که وی از آن به عنوان کلاس درس در نقاط مختلف جهان نام می برد.

بنیانگذار

آقای تان سری لیم در سال 1975، زمانی که شرکت تبلیغاتی خود به نام "مشاوره خلاق وینگز" را بنیان نهاد، تنها 29 سال داشت. این حرکت وی بسیار متهورانه بود، چرا که پا به عرصه ای می گذاشت که توسط خارجی ها و شرکت های چند ملیتی اداره می شد.
شرکت های بومی اندکی که در آن زمان فعال بودند نیز بیش از هر چیز به کار طراحی علائم می پرداختند. آقای تان سری لیم بازار و این شغل را به خوبی می شناخت، پس با صبر و پشتکار به فعالیت دشوار خود ادامه داد، تا بسیاری از شرکت های چند ملیتی و سایر تولید کنندگان را قانع کرد که از استعدادهای بومی استفاده کنند.
تلاش های خستگی ناپذیر وی هنگامی به ثمر رسید که تبلیغات بومی و محلی در دیدگاه و نحوه ی اجرا به کمال رسید. استعدادهای بومی به سبب مهارت و کیفیت کار خود شهرت یافتند. بیشترین رضایت وی در اثر افزایش اعتماد و اطمینان صنایع داخلی به توانایی های خود حاصل شد.
در حال حاضر، آقای تان سری لیم ریاست گروه یکپارچه ی لیم کوک وینگ را برعهده دارد، گروهی متشکل از زیرمجموعه ای متنوع از شرکت های تابعه که در زمینه ی آموزش، تولید فیلم/ ویدیو، طراحی، مالتی مدیا و انتشارات فعال هستند.

انساندوست

گذشته سخت و دشوار، آقای تان سری داتو لیم کوک وینگ را به انسانی بسیار بخشنده بدل ساخته و سبب شده که وی در تمامی مراحل زندگی خود به خیریه های متعددی کمک کند و به پشتیبانی از جمعیت ها و فعالیت هایی بپردازد که آگاهی عموم را درباره افراد بی خانمان، افراد معلول و فلج، نابینایان، بیماران قلبی، ایدز، معتادان به مواد مخدر، و قربانیان سرطان افزایش می دهند.
همکاری های وی با هلال احمر مالزی نیز، شایان ذکر است. وی به عنوان معاون رئیس مشاور جنبش بین المللی هلال احمر فعالیت می کرد.
وی همچنین فعالیت هایی برای جذب پشتیبانی مردم ترتیب داد و از خلاقیت خود برای جلب آنها و راه یافتن به قلب هایشان استفاده کرد.
وی به تهیه فیلم "دام" پرداخت، فیلمی که بر ضد مواد مخدر بود و توسط دکتر مهاتیر محمد، نخست وزیر سابق مالزی، در یک کنفرانس جهانی ارائه شد. این فیلم، که در یک مسابقه ی جهانی در نیویورک به عنوان یکی از ده فیلم برتر در زمینه ی خدمات اجتماعی برگزیده شد، پیامی جهانی دارد، و در اختیار سایر کشورها نیز قرار گرفت تا به آنها در زمینه ی مقابله با مواد مخدر کمک شود.
او همچنین فیلم "نخستین گام را بردار" را برای کنفرانس صلح صلیب سرخ جهانی تهیه کرد، که در نقاط مختلف جهان با هدف افزایش صلح به نمایش در آمد. فیلم دیگر" آتش بس 89 " بود که در دنیا به عنوان بخشی از برنامه ی بین المللی بر ضد سلاح های هسته ای به نمایش در آمد.


شهرت جهانی

دیدگاه ها و فعالیت های پیشگامانه آقای تان سری داتو لیم کوک وینگ در زمینه ی آموزش، اقدامات جهانی و مدیریت متعهد وی، در میان بسیاری از سازمان های مالزیایی و خارجی شناخته شده است.
همچنین نام وی به تالار افتخارات بنیانگذار سال بنیاد ارنست و یانگ نیز وارد شده است، گروهی متشکل از زنان و مردان نخبه که به سبب دستاوردهای استثنایی خود شناخته شده اند.
علاوه بر این او به سبب تلاش های خود برای رسیدن به صلح جهانی، جایزه ی سفیر صلح را از سوی فدراسیون جهانی صلح و فدراسیون بین المللی و بین مذاهب صلح جهانی دریافت کرد.
نقش مدیریتی و التزام وی به نوآوری مورد توجه راهکارهای ابتکاری تجاری (BID) قرار گرفت و در همین راستا جایزه ستاره بین المللی برای اقداماتی با کیفیت جهانی- طلا،- را برای لیم کوک وینگ به ارمغان آورد. BID، که دفتر مرکزی آن در مادرید اسپانیا قرار دارد، یکی از مهم ترین سازمان های خصوصی است که جوایزی را به کیفیت و گسترش فرهنگ کیفیت در شرکت های بزرگ اختصاص داده است.
وی همچنین برنده جایزه ی جهانی خلاقیت از سوی انجمن مدیریت آکسفورد، بریتانیا شد. در سال 2006، مدرسه ی عالی مدیریت لندن عنوان " متفکرترین و خلاق ترین شخصیت آسیا" را به وی اعطا کرد. البته به نظر می رسد که حتی این توصیف هم برای وی ناکافی باشد.